Вести


Мирослав Васин отворио међурегионални Сајам предузетништва и иновација

Темерин , 28. јун 2014.
-A A +AМирослав Васин отворио међурегионални Сајам предузетништва и иновација.

Темерин , 28. јун 2014. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, отворио је Сајам предузетништва и иновација, у Спортској хали у Темерину. Реч је о међурегионалној манифестацији, која је део ИПА пројекта "Мрежа центара за развој предузетништва и прекограничну сарадњу Хрватска–Србија", финансираног од стране Европске уније.

Сајам су заједнички организовали Агенција за развој општине Темерин, општина Борово (Хрватска) и општине партнери - Жабаљ, Тител и Негославци (Хрватска), са циљем да се створе услови за повезивање пословних организација, предузећа, пољопривредника, задруга и институција у региону, ради јачања заједничког развоја предузетништва, повећања трговинске размене и даљег прекограничног повезивања, заједничког економског развоја и учешћа у програмима Европске уније.

У оквиру пројекта до сада су формирана и опремљена за рад четири развојна центра за предузетнике и то у Борову, Негославцима, Тителу и Жабљу, у којима је запослено десет младих који су прошли обуке.

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, казао је да сајам у Темерину показује да је на путу ка Европској унији, Србија спремна да прихвата искуства својих суседа који су већ чланови Уније.

„Овај пројект је значајан, јер је удружио привреднике из Хрватске и Србије, и показао да се заједничким напорима могу остварити привредни и предузетнички резултати“, казао је секретар Васин подсетивши да је пре неколико дана представљена и сарадња привредника из двеју земаља у области органске производње.

Васин је још додао да је важно да Војводина метал кластер, носилац европских признања за пословање, успостави сарадњу са партнерским организацијама из Хрватске, што ће свакако допринети јачању сарадње између привредника из Србије и суседне Хрватске.

Начелник општине Борово Зоран Баћановић, казао је да је сајам у Темерину, као део пројекта прекограничне сарадње, значајан за привреднике и проздвођаче из Борова који су дошли да изложе своје производе. Оно што је према Баћановићевим речима још важније, јесте обука младих за управљање пројектима и оснивање пројектних центара у општинама партнерима на пројекту.

Начелник општине Негославци Душан Јецков сагласан је да постоје две равни значаја међурегионалног пројекта "Мрежа центара за развој предузетништва и прекограничну сарадњу Хрватска–Србија". С једне стране то је јачање људског потенцијала, а са друге стране то је јачање пословне климе, односно предузетничког духа привредника из обе земље.

Домаћини сајма, најавили су да ће дводневна манифестација у Темерину окупити више од 150 учесника из Србије и Хрватске.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs