Вести


Мирослав Васин отворио туристичку радионицу пословних сусрета Туристичке призме на Новосадском сајму

Нови Сад , 11. април 2014.
-A A +AМирослав Васин отворио туристичку радионицу пословних сусрета Туристичке призме на Новосадском сајму.

Нови Сад , 11. април 2014. .

Значајна манифестација у оквиру 47. Међународног сајма туризма у Новом Саду свакако је традиционална туристичка радионица Б2Б пословних сусрета туристичких агенција и хотелијера из земље и региона. Организатори радионице су Туристичка призма и Новосадски сајам. Почасни гост, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, поручио је окупљенима да овакав начин размене искустава и умрежавања даје професионалну ноту читавом Сајму туризма.

Истичући значај туризма који позитивно утиче на привредну климу наше земље и покрајине, Мирослав Васин је навео да је ,,туризам привредна грана која је прошле године забележила изузетан раст у погледу посета домаћих и страних туриста и у погледу броја ноћења и то за око 20 одсто. То је одличан резултат који показује да смо на правом путу у свом раду и залагању. У години која је за нама покушали смо да подигнемо свест грађана у погледу туризма на виши ниво, јер је сваки становник део туристичке понуде и део туристичког производа“.

Осврћући се на активности, планове и визије Секретаријата за привреду, секретар Васин је поменуо и шест конкурса расписаних 2013. године, којима су подржани значајни пројекти и решења локалних самоуправа и туристичких посленика који су тим средствима обогатили своје туристичке понуде у виду производа, услуга и уређења локалитета.

,,Овакво усмеравање средстава се показало као добра одлука, а у будућности ћемо више пажње посветити кластеризацији, удруживању и обогаћивању садржаја, не само у АП Војводини, већ и на регионалном нивоу. Значајно је што су туристички радници из наше земље такође учесници данашње радионице, јер им се пружа јединствена прилика да се састану са туристичким посленицима из иностранства и то у право време. Овакав скуп може дати једино позитивне резултате у виду повећаних посета како домаћих, тако и страних туриста, јер Србија и АП Војводина имају много тога да понуде и имају изузетне туристичке потенцијале“, рекао је Васин.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs