Вести


Мирослав Васин потписао уговоре за субвенционисање предузећа на сајамским наступима

Нови Сад , 17. децембар 2013.
-A A +AМирослав Васин потписао уговоре за субвенционисање предузећа на сајамским наступима.

Нови Сад , 17. децембар 2013. .

Војвођански секретаријат за привреду доделио је данас 4,6 милиона динара корисницима подстицајних средстава, намењених субвенционисању трошкова у оквиру сајамских наступа за период септембар-децембар 2013. године у Европи и Србији.

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин потписао је 23 уговора са предузећима која су добила ову помоћ за сајамске наступе у земљи и иностранству. Ресорни секретар је навео да је реч о скромној помоћи, у складу са могућностима покрајинског буџета, као и то да ће програм бити настављен у наредној години, оценивши га као веома подстицајним за наше привреднике који желе бољу прођу на тржишту.

„Највећи број наступа, војвођанске компаније имале су у оквиру манифестација на Новосадском сајму. За сајмове у Србији највише средстава је одобрено за Сајам туризма Лорист у Новом Саду и Сајам амбалаже у Београду. Данашњи уговори олакшали су привредницима наступе и на сајамским манифестацијама у Словенији, Републици Српској, Мађарској, Москви, Тирани, Дизелдорфу, Букурешту, Лондону, Риминију и Скопљу“, саопштио је покрајински секретар Васин.

Право учешћа на конкурсу имала су мала и средња предузећа која се баве производном и туристичком делатношћу, извозници или потенцијални извозници. Реч је о излагачима који нису у тешкоћама и то само за прво учешће на одређеном сајму, а на овај начин рефундира се до 50% трошкова излагача на сајмовима.

Истакавши да је сајамски наступ најефикаснији маркетиншки начин да се промовишу производи једне компаније, ресорни секретар је најавио нови конкурс за ову намену већ почетком наредне године са најмање истим обимом средстава.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs