Вести


Мирослав Васин потписао уговоре са организаторима међународних сајмова у Војводини

Кикинда , 05. јул 2013.
-A A +AМирослав Васин потписао уговоре са организаторима међународних сајмова у Војводини.

Кикинда , 05. јул 2013. .

Нови Сад, 4. јул 2013. - Као што је то била пракса претходних година, Покрајински секретаријат за привреду пружа финансијску подршку организаторима сајамских манифестација у Војводини. Ове године, на основу конкурса који је објављен 21. маја, Покрајински секретаријат добитницима суфинансира до 50 одсто укупних трошкова организовања манифестација: за трошкове закупа изложбеног простора, израде и техничког опремања штандова и трошкове припреме и штампања пропагандног материјала за организацију сајма.Средства, у укупном износу од 4.250.000,00 динара, додељена су Регионалним привредним коморама у Зрењанину и Сомбору, Сремској привредној комори у Сремској Митровици, општинама Бачка Топола и Кикинда, ЈКП Суботичке пијаце и Савезу проналазача Војводине, као организаторима манифестација у АП Војводини.
Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, потписао је уговоре са добитницима средстава.


,,Данас потписујемо уговоре за суфинансирање одабраних манифестација у Војводини које се реализују кроз сарадњу Владе АП Војводине, Покрајинског секретаријата за привреду са привредним коморама и локалним самоуправама", подсетио је Мирослав Васин. „Издвојили смо око 4 милиона динара. Детаљним разматрањем понуда и пројеката, одлучили смо да подржимо следеће манифестације: Сајам иновација ИНОЦООП у Зрењанину, међународне и регионалне сајмове привреде у Суботици и Сремској Митровици, међународни сајам предузетништва у Кикинди и пчеларства у Сомбору, регионални сајам пољопривреде, индустрије и вашар заната ТОП ЕXПО у Бачкој Тополи, као и специфичан међународни сајам иновација, знања и стваралаштва ,,Тесла Фест" у Новом Саду. Те манифестације окупљају велики број излагача и посетилаца и утичу на препород привреде у Војводини.  
Поред тога што помажемо војвођанске привреднике у земљи, значајним средствима подржавамо и наступее привредника у иностранству. У августу и септембру, одржаће се два значајна сајма на којима ће се појавити 56 компанија из Војводине: биће то Међународни сајам привреде у Цељу и Међународни сајам пољопривреде и хране - АГРА у Горњој Радгони".

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs