Вести


Мирослав Васин: Премијер се кити туђим перјем

Нови Сад , 03. септембар 2015.
-A A +AМирослав Васин: Премијер се кити туђим перјем.

Нови Сад , 03. септембар 2015. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин изјавио је да данашње отварање погона „Сваровски“ од стране премијера Републике Србије Александра Вучића представља кићење туђим перјем, јер садашња Влада Србије није имала никакав допринос у довођењу овог инвеститора.
„Захваљујући активностима Владе Мирка Цветковића, у марту 2012. године потписан је уговор, у присуству тадашњег председника државе Бориса Тадића, о доласку „Сваровског“ у Суботицу. Уговор са представницима ове компаније потписао је тадашњи градоначелник Суботице Саша Вучинић. Након тога, Покрајинска влада је веома значајно помогла израду планске документацију за изградњу фабрике и све је то резултирало тиме што се фабрика данас отвара. Али, отвара је председник Владе Републике Србије чија Влада није имала никакав допринос у довођењу овог страног инвеститора“, објаснио је Васин.
Васин је подсетио да је захваљујући активностима Покрајинске владе, Војводина носилац признања престижног „Фајненшел тајмса“ као најатрактивнији регион средње величине у привлачењу страних инвестиција и нагласио да је, захваљујући програмима Покрајинске владе, у Војводини реализовано више од 45 одсто свих страних инвестиција у Републици Србији, те да је један од тих инвеститора и компанија „Сваровски“.
„То није први пут да председник Владе Републике Србије Александар Вучић отвара погоне у Војводини, који су изграђени захваљујући програмима и ангажовању Покрајинске владе, те да се приликом отварања потпуно игнорише та чињеница a председник Владе се кити туђим перјем“, рекао је Васин. „Ми желимо да јавности саопштимo ову чињеницу и да укажемо да Влада Александра Вучића до сада на територији АП Војводине није довела ни једну значајну страну компанију, и све што је отварано су компаније које су доведене у време Владе Мирка Цветковића и захваљујући активностима Покрајинске владе.“


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs