Вести


Мирослав Васин примио туристичке новинаре уочи 47. Међународног сајма туризма

Нови Сад , 10. април 2014.
-A A +AМирослав Васин примио туристичке новинаре уочи 47. Међународног сајма туризма.

Нови Сад , 10. април 2014. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин угостио је данас туристичке новинаре из Словеније, Хрватске, Бугарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Русије, Чешке, Словачке, Мађарске и из наше земље, уочи 47. Међународног сајма туризма и Сајма гастрономије, који се одржавају на Новосадском сајму од 10. до 14. априла 2014. године. Покрајински секретаријат за привреду је препознао интерес да медији представљају својеврсну претходницу добре туристичке посете.

Покрајински секретар Мирослав Васин је упознао присутне новинаре, чланове удружења туристичких новинара ,, Фижет“ (Fijet) о активностима Секретаријата у области туризма и значају ове привредне гране за економију Србије и Покрајине.

,,Међународни сајам туризма у Новом Саду ове године се одржава у четвртом месецу како би се потенцијални туристи могли упознати са многобројним аранжманима и посетили неку од дестинација овог лета. На овај начин можемо да иницирамо много ствари и да се остваре контакте. АП Војводина има своје специфичности и жели да својом мултикултуралношћу и традицијом представља најбоље из Србије. Као регион са својим специфичностима, Војводина је остварила изузетан биланс у туризму претходне године, када се бележи раст броја посета домаћих и страних туриста за око 20 одсто. Настојаћемо да тај успех поновимо и ове године, али нам је потребна помоћ пријатеља, а ви нам ту помоћ пружате. Највише пажње ћемо посветити здравственом, верском и историјском туризму, као и ловном, гастрономском туризму и туризму везаном за Дунав. Циљ нам је да у 2014. и 2015. години осмислимо визију туризма која би посетиоце региона навела да чешће посећују и ове пределе“, истакао је Мирослав Васин.

Покрајински секретар је изразио задовољство у погледу резултата које је манифестација ,,Дани Војводине у Београду“ остварила крајем прошле године, уз напомену да ће Покрајински секретаријат покушати да је обогати, значајно унапреди и прилагоди за драгоцене туристе из главног града.

Конференцији су присуствовали и заменик покрајинског секретара за привреду Балинт Јухас, директор Регионалне развојне агенције Бачка Срђан Везмар, директор Туристичке организације Војводине Гвозден Перковић и директор Туристичке призме Ђорђе Михајловић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs