Вести


Мирослав Васин присуствовао отварању 47. Међународног сајма туризма

Нови Сад , 10. април 2014.
-A A +AМирослав Васин присуствовао отварању 47. Међународног сајма туризма.

Нови Сад , 10. април 2014. .

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова и ове године је подржао бројне програме и активности туристичких посленика, који ће представити своје потенцијале на овогодишњем 47. Међународном сајму туризма и Сајму гастрономије у Новом Саду. Тим поводом, ресорни секретар Мирослав Васин присуствовао је свечаном отварању ове манифестације. Скуп је на самом почетку поздравио генерални директор Новосадског сајма Драган Лукач, државни секретар Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе Драган Стевановић, а свечаност је отворио градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић.

Покрајински секретаријат за привреду и ове године је подржао разноврсне туристичке програме и активности туристичких кластера и привредника, који су на тај начин добили прилику да буду излагачи на овогодишњем Међународном сајму туризма. Покрајински секретар Мирослав Васин учествоваће на догађајима које је Секретаријат подржао. У току сутрашњег сајамског дана ресорни секретар биће учесник туристичке радионице Туристичке призме и Новосаддског сајма, која представља Б2Б сусрет туристичких агенција и хотелијера. У оквиру сутрашњег дана, биће одржана и радионица под називом „Едукација организатора манифестација и сеоског становништва”, у организацији Туристичке организације Војводине и „Футуризам” д.о.о. Обе радионице ће бити одржане у Конгресном центру Мастер.

У суботу, 12. априла, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, у сарадњи са Дунавским туристичким кластером ,,Истар21“ и агенцијом ,,Магелан“, на Новосадском сајму организује конференцију посвећену мултикултуралности и креирању туристичког бренда Војводине, која је намењена доносиоцима одлука у туризму, представницима специјалистичког и високог образовања, маркетиншким структурама, студентима и предузетницима. На конференцији ће бити представљен и пројекат ,,Богатство различитости“ као један од најзначајнијих туристичких пројеката Секретаријата.

Овогодишњи Сајам туризма одржава се заједно са Сајмом гастрономије и Сајмом вина, пива, ракије и кафе. Нови термин је прилика да излагачи понуде летње аранжмане, породичне викенд пакете, као и ексклузивне дестинације. Поред свеобухватне туристичке понуде и ексклузивних дестинација, овогодишњи Сајам нуди и богат стручни програм, на ком ће учествовати бројне туристичке агенције из наше земље и целог региона, туристичке организације локалних самоуправа, као и организатори културних и забавних манифестација из целе Србије. Сајам гастрономије при поменутој манифестацији има за циљ да афирмише традиционалне производе као битне елементе туристичке понуде. Сајам туризма у Новом Саду одржава се у периоду од 10. до 14. априла 2014.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs