Вести


Мирослав Васин уручио уговоре за финансирање пројеката у области равноправности полова у ромској заједници

Нови Сад , 23. мај 2014.
-A A +AМирослав Васин уручио уговоре за финансирање пројеката у области равноправности полова у ромској заједници.

Нови Сад , 23. мај 2014. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин уручио је уговоре ромским организацијама и удружењима у Војводини, који су корисници средстава по Конкурсу за доделу бесповратних средстава за финансирање пројеката у области равноправности полова у ромској заједници. Износ средстава на конкурсу је милион динара, а средства је добило укупно 11 организација. Потписивању уговора су присуствовали представници Сектора за унапређење положаја Рома покрајинског секретаријата.

Покрајински секретар Мирослав Васин је изразио задовољство што су на нивоу Секретаријата покренуте овакве активности које ће оснажити и мотивисати ромску националну заједницу, у овом случају превасходно по питању родне равноправности.

,,Надамо се да ће и остали следити наш пример и наш пут у погледу охрабривања ромске заједнице да активно учествује у унапређењу сопственог положаја аплицирањем за одређена средства. Секретаријат за привреду има систем којим се конкурси расписују за одређене намене, па тако је утврђен и део који је намењен унапређењу положаја Рома којим се подржавају ромске организације и ромско предузетништво. Када се у овој области расписује конкурс вршимо консултације са Сектором за унапређење положаја Рома и са Канцеларијом за инклузију Рома АПВ. Потребно је да припадници ромске националне заједнице прате све расписане конкурсе на нивоу Секретаријата, јер ће уколико задовоље дате услове и критеријуме конкурса бити изабрани за доделу средстава“, рекао је ресорни секретар.

Конкурс којим је Секретаријат подржао ромску заједницу је имао за циљ да пружи подршку програмима и активностима којима се унапређује учешће Ромкиња у процесима одлучивања на свим нивоима и јачање капацитета за преузимање активне улоге у развоју демократије и изградњи заједнице. Један од циљева је и оснаживање Ромкиња, лидерки ромских женских организација и удружења за укључивање у планирање и спровођење превасходно локалних стратешких планова. Средства ће помоћи и промоцију и интегрисање принципа родне равноправности у ромској заједници путем јавних акција и кампања које скрећу пажњу на проблем дискриминације.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs