Вести


Михаљ Њилаш пожелео наставницима и ђацима срећан почетак школске године

Нови Сад , 01. септембар 2016.
-A A +AМихаљ Њилаш пожелео наставницима и ђацима срећан почетак школске године.

Нови Сад , 01. септембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш упутио је честитку просветним радницима и ученицима, поводом нове школске 2016/2017. године.

„Поштовани просветни радници и драги наши ученици, на прагу смо још једне школске године. Некоме је то прва и најважнија школска година, a некоме је само још једна у низу, али за све је подједнако нова, узбудљива и пуна изазова.

Надам се да су сви ученици – од оних најмлађих до оних најстаријих – спремни за нови почетак, за нова освајања, за нове авантуре, јер је школа место где се надмећу знање, љубав, посвећеност и другарство. То је такмичење које се увек изнова наставља и у ком сви предано иду ка своме циљу, учећи нова правила, дограђујући куле знања и улазећи полако у свет одраслих.

И баш зато што је велика одговорност на вашим плећима, драги наши просветари, овом приликом желим да истакнем важност улоге коју имате у образовном систему. Иако околности нису увек на вашој страни – јер се од вас очекује да дајете више од онога што сте у могућности – молим вас да се пре почетка нове школске године подсетите на то која је ваша лична мисија, али и на то која је наша заједничка – просветарска мисија. То ће вас свакако подстаћи у вашем даљем раду. Такође, осврните се на претходне успехе, критички анализирајте евентуалне пређашње неуспехе и мотивишите се осмесима ваших ђака. У нади да ћемо наредну школску годину памтити по успесима и доброј сарадњи, желим вам свима срећан нови почетак“.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs