Вести


Михаљ Њилаш посетио школе у општини Нови Кнежевац

Нови Сад , 30. март 2016.
-A A +AМихаљ Њилаш посетио школе у општини Нови Кнежевац.

Нови Сад , 30. март 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је основну школу „Јован Јовановић Змај” у Новом Кнежевцу, као и два издвојена одељења те школе – у Мајдану и Банатском Аранђелову. Након ове посте, покрајински секретар обишао је и Основну музичку школу у Новом Кнежевцу. Циљ данашње посете био је сагледавање резултата прошлогодишњих конкурса из области образовања.

На прошлогодишњем конкурсу из области образовања, ресорни секретаријат је Основној школи „Јован Јовановић Змај” из Новог Кнежевца доделио укупно 450.000,00 динара за набавку намештаја, те је на овај начин купљено 60 клупа, 120 столица и осам школских табли. У разговору са ђацима и њиховим наставницима, покрајински секретар уверио се колико је набавка новог намештаја била значајна за школу.

Основна музичка школа у Новом Кнежевцу од Покрајинског секретаријата за образовање, прписе, управу и националне мањине – националне заједнице, путем конкурса из 2015. године, добила је 367.800,00 динара, што је употребила за набавку шест виолина и карбонског гудала. Ови инструменти су били крајње неопходни за бољи и успешнији рад ове музичке школе.

Покрајински секретар Михаљ Њилаш је све директоре школа, које је данас посетио обавестио о конкурсима које је Секретаријат расписао у 2016. години, те их позвао да обавезно конкуришу.


Извор: ПС за образовање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs