Вести


Михаљ Њилаш примио представнике Уједињених нација

Нови Сад , 07. април 2016.
-A A +AМихаљ Њилаш примио представнике Уједињених нација .

Нови Сад , 07. април 2016. .

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, Михаљ Њилаш примио је данас Симону - Мирелу Микулеску, директорку Канцеларије УН у Београду и представницу генералног секретара УН и Дениса Беседића, заменика директора Канцеларије УН у Београду.

У уводном делу састанка, висока представница УН се захвалила на пријему и прилици да се састане са покрајинским секретаром и додала да је рад Уједињених нација у Србији усмерен на послове мониторинга и аналитичког рада.

Михаљ Њилаш је изразио своје задовољство због ове посте и представио рад Секретаријата у области заштите права националних мањина и додао да Секретаријат, поред ове важне области, покрива и област образовања, прописа и управе. Покрајински секретар је истакао значај Акционог плана за остваривање права националних мањина који представља важну основу за лакше савладавање пута Републике Србије ка ЕУ и отварање Поглавља 23 у оквиру приступних преговора.

Директорка Канцеларије Уједињених нација у Београду је истакла значај Војводине у историјском и културолошком смислу, као и потребе очувања веома богате етничке структуре.

На крају данашњег сусрета, покрајински секретар је додао да је за процес европских интеграција и наше пуноправно чланство у ЕУ, најбитније да имамо стабилну политичку ситуацију. Симона-Мирела Микулеску је нагласила да су УН партнер наше државе и да подржава наше напоре на путу ка Европској унији.


Извор: ПС за образовање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs