Вести


Михаљ Њилаш присуствовао прослави дана школе у Скореновцу

Нови Сад , 06. април 2016.
-A A +AМихаљ Њилаш присуствовао прослави дана школе у Скореновцу.

Нови Сад , 06. април 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, присуствовао је прослави Дана школе у Основној школи „Жарко Зрењанин” у Скореновцу.
У свом поздравном говору, секретар је нагласио значај ове школе која више од једног века образује и васпитава генерације ђака. „Током дугогодишњег рада, у овој школи се образовало много ђака и радило много учитеља и наставника преданих свом позиву. Свако од њих је оставио свој траг. Ваша школа, као поносни чувар традиције образовања на мађарском наставном језику, дуге 130 година, и дан-данас успешно образује младе. Ова школа на мађарском наставном језику у јужном делу Баната изузетно је значајна. И све док наставници с великом одговорношћу и снажном вољом образују и васпитавају своје ученике, они школу чине респектабилном институцијом”, између осталог, рекао је покрајински секретар.
Током своје посете, Њилаш је уједно и сагледао резултате прошлогодишњих конкурса из области образовања. Наиме, Основној школи „Жарко Зрењанин” из Скореновца додељенo je укупно 343.917,00 динара за набавку опреме за образовање. Од добијених средстава, школа је обезбедила неопходну рачунарску опрему с помагалима.
Покрајински секретар присуствовао је и часу биологије, где је имао прилику да разговара са ђацима и њиховим наставницима, и да се увери да је рад ове установе умногоме побољшан управо захваљујући новим интерактивним таблама.


Извор: ПС за образовање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs