Вести


Михаљ Њилаш присуствовао прослави 150. годишњице вртића „Снежана” у Сенти

Нови Сад , 22. април 2016.
-A A +AМихаљ Њилаш присуствовао прослави 150. годишњице вртића „Снежана” у Сенти.

Нови Сад , 22. април 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, присуствовао је свечаној прослави 150. годишњице вртића „Снежана” у Сенти.

У препуној позоришној сали Дома културе, поред еминентних гостију, били су присутни и колектив вртића, бивши радници вртића, родитељи, као и они који су некада похађали ову предшколску установу. У свом поздравном говору покрајински секретарје, између осталог, рекао: „Кажу да је првих седам година у животу сваког људског бића најважније доба. Тада се дечја личност формира и развија и уколико у том периоду дете стекне довољно самопоуздања, сигурности, љубави и поверења у своје могућности, биће кадро да се суочи са свим животним изазовима. Отуда је посао који раде медицинске сестре у јасленој групи, а васпитачи и васпитачице у предшколском узрасту ‒ толико важан. У комплексу вртића Снежана, деца развијају индивидуалне таленте, стичу прва знања и искуства. Играју се и путем игре хармонично развијају своју личност и тако на најлепши начин проживљавају своје детињство.”

Такође, свечаности су присуствовали и градоначелник Сенте – Рудолф Цегледи, председник Националног савета Мађара – Јене Хајнал и бивше директорице установе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs