Вести


Михаљ Њилаш у посети Основној школи „Михајло Пупин” у Ветернику

Нови Сад , 09. фебруар 2018.
-A A +AМихаљ Њилаш у посети Основној школи „Михајло Пупин” у Ветернику.

Нови Сад , 09. фебруар 2018. .

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш посетио је данас Основну школу „Михајло Пупин” у Ветернику. Ова школа – управо захваљујући конкурсима надлежног секретаријата и средствима из текућe буџетскe резервe Покрајинске владе – у последњих годину дана, уложила је нешто више од осам милиона динара у адаптацију школског објекта. Тачније, 5.378.845,20 динара издвојено је за замену стаклених портала и подних облога, а 2.921.608,00 динара за санацију санитарних чворова.

„Уверили смо се да су радови на време и квалитетно изведени. Захваљујући томе, ученици Основне школе „Михајло Пупин“ сада могу у много бољим условима да уче. Познат је став Покрајинске владе, као и Владе Републике Србије да би – у складу с могућностима – сви школски објекти требало да се доведу у ред и да се осавремене. Наставићемо и даље да подржавамо овакве акције. Тренутно је у току конкурс за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционо одржавање образовних установа, те позивамо све школе да у што већем броју конкуришу”, рекао је Михаљ Њилаш.

Директорка ОШ „Михајло Пупин” Теодора Митић је овом приликом захвалила је на томе што им је Секретаријат омогућио унапређивање услова рада овој образовној установи, издвојивши знатна средства за пројекте школе.

„Ми смо – помоћу конкурсних средстава – набавили рачунарску опрему и остала наставна средства, а поред тога успели смо да санирамо и санитарне чворове, да заменимо подне облоге у скоро целој школи, као и прозоре.” Она је додала и то да је од радова потребно још обновити подове који нису реновирани, заменити прозоре у сали за физичко, реконструисати котларницу и заменити постојеће зидне облоге.

Након обиласка школског објекта, секретар Њилаш одржао је радни састанак с директорком школе, на којем је разговарано о предстојећим потребама и актуелној ситуацији у овој школи.

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, представници Секретаријата обишли су до сада 37 образовних установа у општини Нови Сад.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs