Вести


Мр Вук Радојевић посетио пољопривредна газдинства у општини Жабаљ

Жабаљ , 03. август 2016.
-A A +AМр Вук Радојевић посетио пољопривредна газдинства у општини Жабаљ.

Жабаљ , 03. август 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, посетио је данас пољопривредна газдинства у Госпођинцима, Жабљу и Чуругу, где је, у разговору са пољопривредницима из те бачке општине, представио мере аграрне политике нове Покрајинске владе и ресорног покрајинског секретаријата.

„Намера нам је да у директном разговору са пољопривредницима широм Војводине, представимо мере подршке Покрајинског секретаријата за пољопривреду, како бисмо их анимирали да максимално искористе све могућности које су им на располагању. Истовремено, желимо да чујемо глас пољопривредника, шта је то што их тишти и како заједнички да превазиђемо постојеће проблеме“, рекао је мр Вук Радојевић.

Ресорни секретар је навео да је у разговору са пољопривредницима истакнута потреба за удруживањем, јер само заједничким наступом на тржишту они могу да заштите своје интересе.

„За пољопривреднике је значајна и изградња складишних капацитета како би по завршетку жетве могли да складиште своје производе и да их изнесу на тржиште када процене да је за то повољан моменат“, рекао је мр Вук Радојевић додајући да ће у наредној буџетској години бити конципирана мера подршке за складишне капацитете.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић, истакао је да је данашња посета ресорног покрајинског секретара значајна за жабаљске пољопривреднике, јер су имали прилику да изнесу своје сугестије за унапређење мера за развој пољопривреде.

Мр Вук Радојевић је у пратњи председника општине Жабаљ посетио пољопривредно газдинство Салонски у Госпођинцима, Везилић у Жабљу и газдинство Симетић у Чуругу. Та пољопривредна газдинства се успешно баве повртарском и ратарском производњом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs