Вести


Мр Ненад Станковић посетио Електротехничку школу "Михајло Пупин"

Нови Сад , 08. март 2016.
-A A +AМр Ненад Станковић посетио Електротехничку школу "Михајло Пупин".

Нови Сад , 08. март 2016. .

Покрајински секретар за енергетику и минералне сировине, мр Ненад Станковић, боравио је у Средњој електротехничкој школи “Михајло Пупин” поводом оцењивања ученика чији су радови пристигли на конкурс са темом “Енергетска ефикасност”. Конкурс је расписан поводом 5. марта, међународног Дана енергетске ефикасности.
Секретар Станковић је изразио задовољство што се овакво такмичење може сматрати већ традиционалним, с обзиром на то да се одржава од 2013. године. Овом приликом је подсетио да је 5. марта 1998. године у Аустрији одржан светски скуп на тему енергетика и енергетска ефикасност, где су разматрани проблеми из обе области и где је указано на могућност њиховог решавања у будућности.
„Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине подржава како ову, тако и сваку другу акцију која се бави актуелним темама из енергетике,“ истакао је мр Станковић и рекао да је енергетика, и све у вези са њом, струка која је у свету веома тражена, те да је неопходно да се њоме бавимо и код нас. Тим поводом честитао је младим ученицима на опредељењу да учествују на Конкурсу, и позвао све заинтересоване наставнике и ученике да дођу на Новосадски сајам 10. и 11. марта, када ће бити одржани Међународни дани енергетике и инвестиција.
Секретар Станковић је истакао да би медији требало да посвећују више пажње добрим, успешним и вредним ученицима и поручио да се учењем и радом на себи обезбеђује како боља будућност за сваког појединца, тако и за друштво у целини.
Директор Милан Вукобрат је, честитавши ученицима на учешћу на конкурсу, као и на постигнутим резултатима, истакао да се добри резултати могу постићи вредним радом, а да су квалитетни услови, права занимања и не на последњем месту изванредан наставни кадар - оно што карактеришу ову школу.
Ненад


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs