Вести


Набавка опреме за радарске центре и медицинске установе у Војводини

Нови Сад , 29. април 2021.
-A A +AНабавка опреме за радарске центре и медицинске установе у Војводини.

Нови Сад , 29. април 2021. .

Покрајинска влада је данас донела закључак о прибављању у јавну својину АП Војводине опреме за 271 аутоматску лансирну станицу за радарске центре "Самош" и "Бајша", чија је укупна вредност 1,4 милијарде динара.

Набавком ове опреме наставља се са реализацијом капиталног пројекта аутоматизације система одбране од града, који на територији АП Војводине чине радарски центри "Фрушка гора", "Самош" и "Бајша".

Радарски центри "Самош" и "Бајша" покривају противградном заштитом 1.541.600 хектара на територији Војводине, од чега је 628.145 хектара обрадивог земљишта.

Постојећи радарски системи у та два центра састоје се од 303 лансирне станице, а планираном аутоматизацијом оптиматизоваће се њихов рад и смањити број лансирних станица на 271.

На седници су донети и закључци о прибављању у јавну својину АП Војводине медицинске опреме укупне вредности 23 милиона динара. За Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине набавиће се аутоматски парни стерилизатор и видеоларингоскоп, док ће суботички Дом здравља добити дигитални РТГ систем са опремом.

Донето је и решење да се издвоји 15 милиона динара за наставак финансирања израде елабората у оквиру пројекта „Енергетска ефикасност јавних зграда у АП Војводини”, који Покрајинска влада реализује у сарадњи са Европском банком за обнову и развој.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs