Вести


Накнада за троје и више деце није укинута већ је исплату накнаде преузела Република Србија

Нови Сад , 04. новембар 2018.
-A A +AНакнада за троје и више деце није укинута већ је исплату накнаде преузела Република Србија.

Нови Сад , 04. новембар 2018. .

Поводом протеста Иницијативе "Маме су закон" на којем је данас представница иницијативе и посланица Покрета центра у Скупштини Србије Татјана Мацура изјавила да није било потребе за укидањем помоћи трећем детету, Покрајинска влада обавештава да накнада тој категорији није укинута већ је исплату накнаде, у складу са Законом, преузела Република Србија и она се уредно исплаћује.

Покрајинска влада ће од 1. јануара 2019. године почети са исплатом накнаде од 15.000,00 динара за незапослене мајке са троје и више деце на територији Војводине и тиме обезбедити додатна права у односу на Закон. Истовремено, Покрајинска влада је обезбедила финансијска средства за стамбена проширења породица са троје и више деце, на основу конкурса, што је право које ће породиље имати само на територији Војводине.

Кроз ова два нова програма у потпуности ће бити очуван ниво финансијских средстава у складу са мерама популационе политике, које се спроводе на територији Војводине, а уз то овим новим програмом биће установљена додатна права за мајке на територији Војводине.

Покрајинска влада моли све посланике и представнике јавног живота да се прво информишу пре него што јавно изнесу своје ставове, јер мајке и деца нису заслужили да их неко обмањује.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs