Вести


На Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса се лечи седам пацијената

Нови Сад , 21. март 2020.
-A A +AНа Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса се лечи седам пацијената.

Нови Сад , 21. март 2020. .

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изразио је данас, у име Покрајинске владе, саучешће породици 59-огодишњег пацијента из Кикинде који је, од инфекције корона вирусом, преминуо на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ).

На конференцији за новинаре, одржаној у просторијама Покрајинске владе, Гојковић је рекао да је, током претходне ноћи, на Клинику за инфективне болести КЦВ примљен и један страни држављанин који који је у стабилном општем стању.

„Поред њега, на тој клиници се тренутно налази још шест пацијената од којих су два у тешком општем стању и налазе се на респираторима, док је опште стање преостала четири пацијента задовољавајуће“, додао је он.

Према Гојковићевима речима, на територији АП Војводине се прати и више стотина контакaта, постоје разрађени сценарији за све ситуације, а све здравствене установе опремљене су потребном медицинском опремом.

„Од почетка епидемије, ми се руководимо искључиво струком. Република Србија има јако добру епидемилошку службу и ми спроводимо њихове савете и препоруке. Ово је прва фаза епидемије и циљ нам је да је развучемо, како бисмо имали што мање проблема у здравственим установама и сачували наш здравствени систем јер је то пресудно“, додао је покрајински секретар за здравство.

Он је подсетио да данас у Србију стиже медицинска опрема из из Народне Републике Кине која ће бити дистрибуирана здравственим и другим установама којима је неопходна , укључујући и установе на територији Војводине.

„Ми слушамо и искуства из Кине и апелујемо на све да одговорним понашањем допринесу да нам се не догоди сценарио какав се десио у другим земљама, да остану код куће и да стрикно поштују све препоруке Владе Републике Србије“, нагласио секретар Гојковић.

Аудио снимак у mp3 формату и видео снимак у mp4 формату можете преузети на следећем линку:

http://www.mediaportal.vojvodina.gov.rs


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs