Вести


Ненад Грбић одржао радни састанак са директорима топлана и предузећа за дистрибуцију природног гаса

Нови Сад , 13. октобар 2017.
-A A +AНенад Грбић одржао радни састанак са директорима топлана и предузећа за дистрибуцију природног гаса.

Нови Сад , 13. октобар 2017. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, одржао је данас радни састанак са директорима топлана и предузећа за дистрибуцију природног гаса са територије АП Војводине, са којима је разговарао о примени обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности у топланама, као и о погонској спремности енергетских субјеката за предстојећу грејну сезону 2017/2018. године.

Састанку су присуствовали представници Електровојводине, НИС-а, Србијагаса, Подземног складишта Банатски Двор, Агенције за енергетику Града Новог Сада кao и представници војвођанских топлана.

Грбић је представницима медија нагласио да упркос постојању бројних потешкоћа у области дистрибуције природног гаса, Секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај у сарадњи са топланама и осталим енергетским субјектима, има за циљ да превентивно утиче на евентуалне проблеме који се јављају током грејне сезоне.

Како је даље навео, када је реч о предстојећој грејној сезони неће доћи до промене цене гаса, те ће она износити актуелних 40 динара.

Он се осврнуо и на крајње потрошаче и поновио да грађани прате промене које се дешавају у области примене принципа саме енергетске ефикасности, као и да уложе труд, како би одређеним мерама самостално уштедили и унапредили грејни потенцијал у својим стамбеним јединицама.

Ресорни секретар навео је да се у покрајини сада користи око 20 одсто енергената из обновљивих извора и да је извесно да ће до 2020. године бити испуњен стандард из директиве ЕУ за применом 27 одсто енергената из обновљивих извора.

Током радног састанка, руководилац сектора за призводњу и дистрибуцију топлотне енергије Новосадске топлане, Душан Мацура и извршни директор техничког сектора топлане Панчево, Зоран Божанић, презентовали су примере добре праксе у примени обновљивих извора енергије.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs