Вести


Нова улагања у побољшање услова за лечење пацијената и рад здравствених установа

Нови Сад , 08. септембар 2017.
-A A +AНова улагања у побољшање услова за лечење пацијената и рад здравствених установа .

Нови Сад , 08. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је данас радни састанак са директорима здравствених установа у Војводини и председницима општина Врбас, Жабаљ, Оџаци и Пећинци, којима је уручио уговоре у вредности од 137 милиона динара за реализацију пројеката на унапређењу услова за лечење пацијената и побољшање услова рада запослених. Средства су обезбеђена на конкурсу Управе за капитална улагања Војводине.

Након уручења уговора, председник Покрајинске владе наложио је директорима здравствених установа и представницима општина, да одмах почну са припремом неопходних процедура и техничке документације, како би се радови на пројектима за која су обезбеђена средства реализовали у што краћем року.

Мировић је, такође, истакао да је неопходно да се у наредне две године изврши реконструкција свих болница, института и клиника у оквиру здравственог система Војводине, за шта ће Покрајинска влада у континуитету обезбеђивати неопходна средства.

Уговори су уручени: Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине за прву фазу изградње објекта за смештај магнетне резонанце – 26,5 милиона динара, Клиничком центру Војводине за реконструкцију и санацију Клинике за ортопедију – 49,9 милиона динара и Специјалној болници за плућне болести „Др Будислав Бабић“ у Белој Цркви за завршетак изградње новог објекта болнице – 29,9 милиона динара.

Општине Врбас, Жабаљ и Оџаци, добиле су средства за набавку медицинске опреме за потребе домова здравља, а док су општини Пећинци средства усмерена за набавку санитетског возила.

Састанку је присуствовао директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs