Вести


Нови конкурс Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине

Нови Сад , 30. март 2016.
-A A +AНови конкурс Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине.

Нови Сад , 30. март 2016. .

У данашњем дневном листу „Данас“ објављен је Јавни конкурс Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката енергетски одрживих фарми млечних крава.

Рок за подношење пријаве је 20. април 2016. године.

Укупан износ за расподелу средстава је 25.000.000,00 динара, док је максималан износ средстава који се додељује по једном пројекту до 1.000.000,00 динара.

Право учешћа на конкурсу имају физичка лица - носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине, регистровани за узгој говеда и производњу млека.

Бесповратна подстицајна средства која се додељују користиће се за суфинансирање реализације пројеката коришћења система за рекуперацију топлоте и система са соларним колекторима у сврху припреме топле потрошне воде за потребе производње и одржавања на фармама млечних крава.

Циљеви овог конкурса су пружање подршке руралном развоју, кроз повећање енергетске самосталности, смањење потрошње енергије на фармама а тиме и трошкова који све више оптерећују примарну сточарску производњу.

Конкурсом се доприноси унапређењу и осавремењивању пољопривредне производње кроз ревитализацију постојећих система за загревање на фармама и боље примене расположивих технологија у сточарској производњи, повећању конкурентности пољопривредних производа, кроз смањење трошкова производње-услед смањења трошкова потрошње енергије по јединици производа, као и побољшању енергетске ефикасности кроз смањење потрошње енергије за исти обим и квалитет производње или повећање обима и квалитета производње.

Реализацијом овог пројекта у великој мери допринеће се смањењу емисије штетних гасова у околину, сигурнијем снабдевању енергијом, као и афирмацији коришћења обновљивих извора енергије.

Све информације у вези са овим конкурсом доступне су и на веб страници Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине www.psemr.vojvodina.gov.rs


Извор: ПС за енергетику и минералне сировине

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs