Вести


Новосадски „Спенс“ спреман за Европско првенство у рвању за сениоре

Нови Сад , 27. април 2017.
-A A +AНовосадски „Спенс“ спреман за Европско првенство у рвању за сениоре.

Нови Сад , 27. април 2017. .

„Све је спремно за Првенство Европе у рвању за сениоре. Сви аспекти рада у припреми овако великих спортских менифестација су реализовани на време, од техничких до безбедносних. Улаз је слободан и с правом можемо да будемо оптимисти“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је на челу Организационог одбора Првенства Европе у рвању за сениоре, које ће се од 2. до 7. маја одржати у новосадском „Спенсу“. Он је данас тим поводом, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и представницима Рвачког савеза Србије, обишао спортске објекте где ће се наредне недеље такмичити најбољи рвачи Европе.

Након обиласка спортских објеката, у изјавама за медије, Мировић, Удовичић и Вучевић су оценили да се организација европског рвачког првенства успешно реализује захваљујући управо доброј сарадњи свих нивоа власти и мултисекторској сарадњи са Рвачким савезом Србије и самим рвачким клубовима.

Поред тога, Нови Сад ће наредне недеље бити домаћин за више од 1000 спортиста и делегата и бар још толико гледалаца из око 40 земаља и то је, по бројности учесника, и највећа спортска манифестација која ће бити одржана на „Спенсу“ након Светског првенства у стоном тенису 1981. године – менифестације због које је и саграђен.

Министар Вања Удовичић је још рекао да се добијање овако великих такмичења више не сматра успехом, већ њихова добра организација, таква да се и други угледају на нас као одличне организаторе.

„Нови Сад ће наредне недеље бити центар рвања, имаћемо прилике да гледамо наше спортисте и не постоји лепшим осећај него да имамо прилику да бодримо Давора Штефанека, нашег олимпијског шампиона из Рија. Улаз ће бити бесплатан и тиме желимо да позовемо што већи број гледалаца да дођу и подрже наше рваче. Желимо да промовишемо рвање и привучемо што већи број младих овом спорту који ће кренути стопама Давора, Фриса, Максимовића и осталих прослављених рвача“, рекао је Удовичић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је Нови Сад и „Спенс“ спремно дочекују једно од највећих спортских такмичења у Србији у овој години.
„Очекујемо велики број гостију и показаћемо још једном колико смо добри домаћини, а то је све резултат добре сарадње свих нивоа власти и надлежних организација“, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Мировић, Удовичић и Вучевић су пратњи управе Спортског и пословног центра „Војводина“ обишли Велику салу, где је у току партерно уређење за постављање струњача и рингова, Ледену дворану која ће током првенства служити као простор за загревање спортиста, мерење и лекарске прегледе, потпуно обновљене свлачионице и сауне, као и радове на спољашњем уређењу фасаде, степеништа и дела платоа „Спенса“.

Као председник Организационог одбора Првенства, председник Покрајинске владе Игор Мировић захвалио се Министарству омладине и спорта и Граду Новом Саду на финансијској, техничкој и свакој другој подршци коју су пружили приликом припрема за велико такмичење.

„Захваљујем се и Управи „Спенса“ и Рвачком савезу Србије, јер су радови који се односе на санацију простора који је требало прилагодити стандардима овако великих такмичења изведени у договорено време“, рекао је Мировић.

Након обиласка спортских простора за предстојеће европско првенство, додељена је опрема за пет спортских рвачких клубова: „Спартак“ Суботица, „Пролетер „Зрењанин“, „Сента“ Сента, „Младост“ Ваљево и „Потисје“ Кањижа.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs