Вести


Новчане награде за војвођанске спортисте

Нови Сад , 08. јул 2015.
-A A +AНовчане награде за војвођанске спортисте.

Нови Сад , 08. јул 2015. .

Војвођански спортисти који су учествовали на Европским играма, а које су се ове године први пут одржале у Бакуу, вратили су се са бројним медаљама, а њихов успех, како у колективним спортовима, тако и индивидуалним, учинио је све поносним. Војводина је одувек била расадник спортских талената, њихови сјајни резултати још једном су то и показали. Ању Цревар, Ивану Јандрић, Владана Митровића, Рогац Драгољуба, Сулц Кристиана, Марка Тубића, Домовић – Булат Душана, Дејана Мајсторовића, Марка Савића и Ждеро Марка, примила је данас покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић која им је овом приликом честитала и уручила решења о новчаним наградама за допринос афирмацији спорта у АП Војводине.

„Сваким завеслајем, сваким кошем, сваким голом и захватом војвођански спортисти су на Европским играма у Бакуу, свакодневно испуњавали наша срца и зато им се овом приликом пре свега захваљујем, а потом и честитам на освојеним медаљама. Њихов труд, одрицање и напоран рад још једном су се исплатили, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину наградиће их овом приликом за допринос развоју војвођанског спорта и то са по 50 хиљада за спортисте који су се такмичили у индивидуалним спортовима и са по 25 хиљада динара за спортисте који су учествовали у колективним спортовима.

Осим медаља које су донели из Бакууа, ови спортисти донели су нешто још важније, а то је сазнање да спорт у Војводини има светлу будућност. Чињеница да су већина њих били стипендисти Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, али и награђивани признањем „Вихор“ показује да смо на време препознали њихов квалитет и због тога ми је нарочито драго. Ресорни секретаријат је у овој предолимпијској години издвојио посебна средства за побољшање тренажних услова за војвођанске спортисте, а све у циљу што бољег њиховог пласмана на Олимпијади у Рију“, рекла је Мариника Тепић.

Пријему нису присуствовали Милица Старовић која је на припремама у Мађарској, као и Немеш Виктор и Марта Дрпа која је на такмичењу у Јапану.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs