Вести


Обележена 170. годишњица рада Зрењанинске гимназије

Нови Сад , 08. новембар 2016.
-A A +AОбележена 170. годишњица рада Зрењанинске гимназије .

Нови Сад , 08. новембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш присуствовао је данас свечаној академији поводом 170. годишњице рада Зрењанинскe гимназије.
Свечаност и промоција монографије „Зрењанинска гимназија 2006–2016” одржана је у Народном позоришту „Тоша Јовановић”. Поред директора гимназије Милана Радаковића, окупљене је поздравио и ресорни секретар, нагласивши значај ове образовне установе која је образовала и васпитавала многе генерације у Војводини.
„Ваша гимназија има просветитељску традицију од сто седамдесет година, а данас је пример савремене, креативне школе с јасном визијом, стручним кадром и, пре свега, великим потенцијалом у онима због којих се школе и оснивају – ученицима, гимназијалцима. Некадашњи ученици ваше школе постајали су касније изузетни и плодни ствараоци, велики интелектуалци, академици, књижевници, драмски уметници, друштвени радници и врсни стручњаци у многим областима. Међу ученицима Зрењанинске гимназије било је и олимпијских шампиона и освајача светских златних одличја. Све то речито говори у прилог едукативној, васпитној и културолошкој улози ове институције у Зрењанину, Банату, Војводини и у Србији.”
На свечаној академији, поред бивших и садашњих професора и ученика, били су присутни и представници градске власти Зрењанина.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs