Вести


Обележена 75. годишњица дневног листа „Дневник“

Нови Сад , 14. новембар 2017.
-A A +AОбележена 75. годишњица дневног листа „Дневник“.

Нови Сад , 14. новембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас, на свечаној академији поводом обележавања 75. годишњице листа „Дневник“, најстаријег дневног листа у АП Војводини.

Честитајући јубилеј новинарима, уредницима и читаоцима, Мировић је рекао да је „Дневник“ институција којој верује велики број грађана који живе у АП Војводини и која представља слободно, часно и професионално новинарство, и подсетио да је “Дневник“ једини дневни лист у Војводини који се штампа на српском језику и ћириличком писму.

„Због тога ће Покрајинска влада учинити све да му помогне да би опстао и трајао и у наредних 75 година,“ рекао је Мировић.

Генерални директор „Дневника“ Душан Влаовић је истакао да је овај лист, најстарији дневни лист у Србији после „Политике“ и једини који је настао за време II светског рата, и нагласио да ће „Дневник“ у будућности наставити да јача паралелно штампано и електронско издање на ћириличком писму.

Претеча данашњег „Дневника“ била је „Слободна Војводина“, која је штампанa као орган Покрајинског народноослободилачког одбора за Војводину 15.новембра 1942. године у илегалној штампарији у Новом Саду, а први уредник је био Светозар Марковић Тоза.

Свечаности су присуствовали и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Матице српске проф. др Драган Станић, академик Стеван Пилиповић, угледни новинари-пензионери и друге званице.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs