Вести


Обележено 39 година Института за кардиоваскуларне болести

Нови Сад , 18. новембар 2016.
-A A +AОбележено 39 година Института за кардиоваскуларне болести.

Нови Сад , 18. новембар 2016. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић присуствовао је прослави 39 година постојања и рада Института за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, једном од најпризнатијих здравствених центара у овом делу Европе.

„Данас је 39 година од оснивања Института за кардиоваскуларне болести, и то је једна велика прича. Прича о знању, стручности, вештини, хуманости, људскости, посвећености. То је прича о 1.350.000 прегледаних људи током ових 39 година; о 85.000 извршених кататеризација, 10.000 имплантираних пејсмекера, 33.000 операција на отвореном срцу. То су велике бројке и са поносом можемо да кажемо да Институт траје и да ће трајати, јер оно што је најважније, jeсте то да је срце богатство које се нити купује, нити продаје. Срце се поклања, а ко то више и боље ради него установа која данас слави 39 година“, истакао је секретар Гојковић.

Досадашњи рад Института обележили су пожртвовани рад, континуирани развој и усавршавање. У том погледу, секретар Гојковић истакао је да су велика средства уложена у рад Института, као и да ће се улагати и убудуће, зарад једног циља - да грађани Војводине имају што бољу здравствену заштиту, што се тиче онога сто је највећи проблем у Војводини, а то је стопа смртности од 57%, од кардиоваскуларних болести.

„Ми смо постигли завидне резултате у лечењу оболелих, али исто тако и у покретању свих иницијатива које су неопходне за унапређење комплетног здравства и лечење каридоваскуларних болесника на нивоу Војводине. Наша мисија и будућност Института је увођење нових здравствених технологија, мини инвазивних кардио-хируршких процедура, бројних процедура у интервентној кардиологији и лечење најтежих болесника са кардиоваскуларним боолестима, што ће омогућити пружање здравствених услуга свим нашим грађанима по највишим европским и светским стандардима“, истакао је директор Института, проф. др Александар Реџек.

Свечаној прослави присуствовали су потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, велики број медицинских радника, као и бројне угледне званице јавног и културног простора.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs