Вести


Објекат Радио Новог Сада и Студија „М“ предат Покрајинској влади

Нови Сад , 05. фебруар 2021.
-A A +AОбјекат Радио Новог Сада и Студија „М“ предат Покрајинској влади.

Нови Сад , 05. фебруар 2021. .

У надлежност Покрајинске владе данас је предат објекат Радио Новог Сада и Студија „М“, који је био у власништву Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине.

„Наша дужност је да очувамо овај објекат. У току је припрема пројектне документације за реконструкцију Студија „М“ и верујем да ћемо у наредних неколико недеља имати и грађевинску дозволу. Он ће, након реконструкције, и у будућности наставити да функционише као и до сада, нудећи концертне и културне садржаје“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Када је реч о просторијама Радио Новог Сада, идеја Покрајинске владе је, како је навео, да у њима буде смештена културна баштина 20. века.

„У том објекту желимо да чувамо нашу богату културну баштину и архиву филма, стрипа, књижевности, да је дигитализујемо и на једном месту представимо у модерној форми. Овај објекат биће посебан, оригиналан и јединствен храм културе“, изјавио је Мировић.

Председник Покрајинске владе захвалио је свима који су учествовали у изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, истичући да је овај велики пројекат завршен захваљујући Влади Србије, и како је рекао, „тимском раду свих нас који смо допринели његовој реализацији“.

„Уручење кључева симболичан је, значајан и емотиван тренутак за све запослене на Радио-телевизији Војводине. Ово је и резултат заједничког посла и прилика да укажемо на историјски и културни значај овог објекта“, казао је генерални директор РТВ-а Миодраг Копривица.

Студио „М“, архитектонско ремек-дело Павла Жилника, заштитни је знак Радио Новог Сада, изграђен шездесетих година прошлог века. Једини је простор у граду који у себи спаја концертну дворану и студио за снимање и преносе. Зграда Радио Новог Сада настала је као Дом новосадске занатске младежи и саграђена је пре Танурџићеве палате и зграде Бановине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs