Вести


Огњен Бјелић присуствовао свечаности поводом Дана Републике Српске

Нови Сад , 09. јануар 2017.
-A A +AОгњен Бјелић присуствовао свечаности поводом Дана Републике Српске.

Нови Сад , 09. јануар 2017. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас обележавању Дана и крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана, које је организовао Савез крајишких удружења Новог Сада - „Савез Крајишника“.

Покрајински секретар Бјелић, честитајући 25. годишњицу од оснивања Републике Српске и крсну славу Светог Стефана, истакао је да ће Покрајинска влада, у оквиру својих могућности и надлежности, у наредном периоду подржати све иницијативе и предлоге који могу да унапреде односе Војводине и Републике Српске.

Секретар Бјелић је нагласио да обележавање 9. јануара има велики значај за идентитет Републике Српске, јер се тиме изражава њен политички и државно-правни идентитет у оквиру Дејтонског споразума, те да ће Покрајинска влада континуирано стварати претпоставке за економско јачање сарадње и повезивање Војводине и Републике Српске.

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић рекао је овом приликом да је Дан Републике Српске - дан када су грађани Републике Српске успоставили чврсте темеље и обезбедили институционални простор у оквиру Дејтонског споразума.

Присутнима се обратила и председница Савеза крајишких удружења Ранка Срдић Милић која је рекла да је ово велики дан за све Србе из Републике Српске, јер Република Српска опстаје већ четврт века.

У име Представништва Републике Српске у Србији обратио се представник Борис Максимовић који је нагласио да је овај дан сећање на завичај, а да су Нови Сад, Војводина и Србија учинили пуно за Србе из Републике Српске, те да је потребно и даље развијати и неговати односе.

Свечаности су присуствовали црквени великодостојници, представници градске и покрајинске власти, а одржан је и културно-уметнички програм.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs