Вести


Одржана заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе

Нови Сад , 26. октобар 2018.
-A A +AОдржана заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе.

Нови Сад , 26. октобар 2018. .

Трећа заједничка седница Владе Србије и Покрајинске владе, којој су председавали премијерка Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, одржана је данас у Новом Саду.

„Трећа заједничка седница у последње две године наставак је наше континуиране политике окупљања око пројекта од националног значаја. Ми данас имамо заједничку политику и ово је једна значајна порука широј јавности“, изјавио је председник Мировић.

Досадашње седнице резултирале су, подсетио је Мировић, конкретним пројектима попут изградње нове зграде Радио телевизије Војводине и зграде Народног позоришта у Суботици.

Он је на конференцији за медије најавио изградњу Научно технолошког парка у Новом Саду, Студентског културног центра и Института БиоСенс-европског центра изврсности у области дигиталне пољопривреде.

Приоритет је и изградња Фрушкогорског коридора, брзе пруге Београд-Будимпешта, а радићемо заједнички и на ревитализацији пута Нови Сад - Бачка Паланка, Петроварадин - Сремски Карловци и Опово-Дебељача, нагласио је Мировић.

У фокусу су, и реконструкција Клиничког центра Војводине, али и пројекти из области заштите животне средине, истакао је председник Мировић.

Према речима, председнице Брнабић данашња седница потврда је заједничке визије двеју влада и сарадње на пројектима који директно утичу на квалитет живота грађана АП Војводине.

„Испунили смо обећање дато грађанима АП Војводине. У последње две године у обнову јавних објеката у покрајини уложено је 1, 8 милијарди динара, рекла је је председница Брнабић. Вредност изведених радова, додала је она, је 994 милиона динара, а вредност радова који су у току је 807 милиона динара.

Трасирали смо пут конкретним пројектима, од којих су неки већ имплементирани, неки су у току, а данашњом седницом дефинисали смо нове циљеве, оцењено је након заједничке седнице Владе Републике Србије и Покрајинске владе.

У оквиру заједничке седнице министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић потписали су Споразум о сарадњи у области европских интеграција.

Циљ споразума је унапређење сарадње и координације између Владе Републике Србије и Покрајинске владе на пословима који се односе на јачање процеса приступања Републике Србије Европској унији.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs