Вести


Одржана 13. манифестација „Крушедолска звона“

Крушедол , 25. мај 2019.
-A A +AОдржана 13. манифестација „Крушедолска звона“.

Крушедол , 25. мај 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је данас у манастиру Крушедол, заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем и директором Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душком Ћутилом, традиционалној манифестацији 13. крајишки црквено – народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“.

Потпредседник Милићевић је изјавио да ова црквено-народна манифестација симболизује јединство нашег народа, вољу и жељу људи који су дошли у ове крајеве у последњим ратним збивањима, да очувају своје корене, културу и традицију.

Он је нагласио да Покрајинска влада пружа пуну подршку избегличкој популацији у Војводини, кроз мере као што су стамбено збрињавање, економско оснаживање, затим кроз помоћ ученицима и студентима из избегличких и расељеничких породица.

„У Војводини и даље имамо 13 хиљада људи који у формалном смислу имају избеглички статус. Нећемо стати са том подршком докле год у потпуности, све оне наше суграђане који су се определили да живе у Србији и Војводини, апсолутно не интегришемо у наше друштво“, истакао је потпредседник Милићевић.

Mанифестацију „Крушедолска звона“ организовала је Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске, заједно са Завичајним клубом „Славонија“ из Инђије уз благослов Епархије сремске Српске православне цркве.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs