Вести


Одржана 13. манифестација „Крушедолска звона“

Крушедол , 25. мај 2019.
-A A +AОдржана 13. манифестација „Крушедолска звона“.

Крушедол , 25. мај 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствовао је данас у манастиру Крушедол, заједно са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем и директором Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душком Ћутилом, традиционалној манифестацији 13. крајишки црквено – народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“.

Потпредседник Милићевић је изјавио да ова црквено-народна манифестација симболизује јединство нашег народа, вољу и жељу људи који су дошли у ове крајеве у последњим ратним збивањима, да очувају своје корене, културу и традицију.

Он је нагласио да Покрајинска влада пружа пуну подршку избегличкој популацији у Војводини, кроз мере као што су стамбено збрињавање, економско оснаживање, затим кроз помоћ ученицима и студентима из избегличких и расељеничких породица.

„У Војводини и даље имамо 13 хиљада људи који у формалном смислу имају избеглички статус. Нећемо стати са том подршком докле год у потпуности, све оне наше суграђане који су се определили да живе у Србији и Војводини, апсолутно не интегришемо у наше друштво“, истакао је потпредседник Милићевић.

Mанифестацију „Крушедолска звона“ организовала је Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске, заједно са Завичајним клубом „Славонија“ из Инђије уз благослов Епархије сремске Српске православне цркве.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs