Вести


Одржани "Петровоселски дани овчара" у Бачком Петровом Селу

Нови Сад , 15. септембар 2018.
-A A +AОдржани "Петровоселски дани овчара" у Бачком Петровом Селу.

Нови Сад , 15. септембар 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство, Др Вук Радојевић je отворивши данас „Петровоселскe данe овчара „ у Бачком Петровом Селу, изразио задовољство што се ова манифестација одржава по други пут, уз констатацију да је организационо напреднија од претходне, што се огледа и у чињеници да је овога пута окупила знатно већи број одгајивача из целе Војводине .

Ресорни секретар подсетио је овом приликом на мере аграрне подршке, које Покрајински секретаријат за пољопривреду опредељује за унапређење сточарске производње у нашој покрајини.

”Покрајина издваја значајна средства за опремање свих типова сточарских фарми. Ове године успешно смо реализовали конкурс за те намене и многи пољопривредници су искористили право на бесповратна финансијска средства .Значајну подршку определили смо и за одгајивачки програм, и основни циљ те аграрне мере јесте да се унапреди расни састав грла, како би наши фармери имали висококвалитетна и високопродуктивна грла, и на тај начин постали конкуретнији на тржишту”, истакао је Радојевић у Бачком Петровом Селу .

Др Радојевић се осврнуо и на подршку, коју ресорни секретаријат даје младима за опстанак у руралним срединама , како би унапредили своју пољопривредну производњу и остали да живе на селу. Ове године,како је рекао потписано је 170 уговора са пољопривредницима, a највећи број определио се за набавку сточних грла, и то за куповину шиљежади, што је доказ да су млади пољопривредници,заинтересовани да се баве интензивним гранама пољопривредне производње , попут сточарства. Поред тога, у фокусу аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду , водопривреду и шумарство јесте и развој и унапређивање других интензивних грана аграра попут повртарства,воћарства и виноградарства.

Председник општине Бечеј Драган Тошић истакао је изузетно успешну сарадњу ова локалне самоуправе са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, и подсетио да је Општина Бечеј аплицирала на више конкурсних линија намењених побољшању услова живота у сеоским срединама и бављања пољопривредном производњом.Посебно је нагласио инвестиције које се удруженим средствима Секретаријата за пољопривреду и локалне самоуправе Бечеј реализују у Бачком Петровом Селу, у оквиру изградње водозахвата. Реч је изузетно значајном пројекту за обезбеђивање пијаће воде у овом насељеном месту и изградњу црпне станице за потребе наводњавања ораница.

Манифестацију „Петровоселски дани овчара“ организовало је Удружење овчара и козара „Петровоселски ован„ а под покровитељством Покрајинског секретаријата за пољопривреду ,водопривреду и шумарство и општине Бечеј .


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs