Вести


Одржан други концерт у оквиру Фестивала „Рудолф Бручи“

Нови Сад , 11. април 2017.
-A A +AОдржан други концерт у оквиру Фестивала „Рудолф Бручи“.

Нови Сад , 11. април 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић присуствовао је у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, другом концерту који је одржан у оквиру Фестивала "Рудолф Бручи".

Бручију у част ТАЈЈ квартет је извео композицију за Гудачки квартет бр. 5. Потом је Гудачки оркестар Завода за културу Војводине, под вођством Микице Јевтића, наступио са композицијом Метаморфозе Б-А-Ц-Х за гудачки оркестар, а кларинетиста Александар Тасић је извео Концерт бр. 1 за кларинет и гудаче.

Фестивалом се, иначе, обележава 100 година од рођења овог значајног композитора, који је пресудно утицао на успон Академије уметности у Новом Саду, чији је био оснивач и први декан. Осим тога, учествовао је у дефинисању новог концепта рада драме, балета и опере Српског народног позоришта.

Посебно је значајно његово залагање у оснивању Филхармоније, Камерног оркестра и новосадске Средње музичке школе „Исидор Бајић“. Један је од утемељивача Удружења композитора Војводине и Музичког центра Војводине у СНП-у.

У оквиру фестивала „Рудлоф Бручи“ у СНП-у, 20. маја биће изведен Бручијев балет „Катарина Измаилова“, а за 25. мај у Студију „М“ планиран је концерт посвећен Бручијевом стваралаштву за хармонику.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs