Вести


Од јесени сигнал из нове зграде РТВ на Мишелуку

Нови Сад , 23. март 2019.
-A A +AОд јесени сигнал из нове зграде РТВ на Мишелуку.

Нови Сад , 23. март 2019. .

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, у пратњи председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора, покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгане Милошевић и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, радове на изградњи нове зграде Радио-Телевизије Војводине (РТВ) на Мишелуку.

Подсетивши да су тај објекат који се чека равно две деценије – још од НАТО агресије на нашу земљу и рушења старе зграде РТВ која се налазила на истом месту – пре две године започеле актуелне владе републике и покрајине и да ће у њега заједно уложити више од 48 милиона евра, председник Србије је оценио да ће његов завршетак бити још једна победа стварања над рушењем и деструкцијом.

„Веома сам срећан што радови овако добро напредују и што ме уверавају да ће сигнал из ове зграде кренути већ у новембру ове године. Најважније је, међутим, да програм који се одавде буде емитовао буде добар и за Србе, и за Мађаре, и за Румуне, Словаке, Хрвате, Русине и све друге којима је намењен“, додао је он.

У новој згради РТВ, чијих ће 17.530 метара квадратних бити опремљено најмодернијом опремом, да подсетимо, биће смештене све телевизијске и радијске, као и веб редакција, односно све пратеће службе покрајинског јавног сервиса.

Уз остало, запосленима ће на располагању бити пет телевизијских и шест радијских студија из којих ће се програм, поред српског, емитовати и на 15 језика националних мањина.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs