Вести


Отворена обновљена хируршка интензивна јединица у Дечјој болници

Нови Сад , 22. април 2016.
-A A +AОтворена обновљена хируршка интензивна јединица у Дечјој болници.

Нови Сад , 22. април 2016. .

Председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић отворио је данас обновљено одељење хируршке интензивне јединице и дијагностичког центра у новосадској Дечјој болници. Радове на обнови и опремању финансирала је покрајинска Управа за капитална улагања са близу 88,2 милион динара.

„Дечја болница је тренутно једна од најмодернијих институција ове врсте у Европи, у којој је омогућено ефикасно лечење малих пацијената. Захваљујућу вишегодишњем улагању, као и знању и стручности људи који раде у овој институцији, смртност оболеле деце у покрајинском институту је око 0,37 посто, што је десет пута мање од српског просека који је око 4 одсто“, истакао је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић и позвао Министарство здравља и друге институције, да следе пример Покрајинске владе и да улажу на начин на који се то чини на нивоу Покрајине, уз консултације са најеминентнијим стручним институцијама из ове области.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић истакао је да је улагањем у обнову и опремање Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, Покрајинске влада показала да се понаша одговорно и да брине о најмлађим грађанима.

„Сада је на лекарима да ураде свој део посла, да брину о најмлађим пацијентима да што пре оздраве и да што краће овде бораве“, рекао је Небојша Маленковић.

Директор Дечје болнице Слободан Гребелдингер, истакао је да је данас у овој институцији постигнут светски стандард, тиме што је хируршка интензивна јединица конципирана тако да се налази у склопу операционог блока.

Уз финансијску подршку Покрајине, обновљени су приземље и први спрат Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Обновом приземља, измештена је лабораторија чиме је повећан њен капацитет, проширена хируршка интензивна јединица и повезана са операционим блоком. Дијагностички центар се сада налази на једном месту, у нивоу Ургентног цента, чиме ће се постићи бржа и ефикаснија дијагностика имајући у виду тежину и комплексно стање пацијената који се лече у овој установи. Обновом првог спрата Института, одељење терапије повећано је за осам постеља, и смештено у нивоу са операционим блоком.

Отварању хируршке интензивне јединице у Дечјој болници присуствовала је и покрајинска секретарка за здравство проф. др Весна Копитовић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs