Вести


Отворена фабрика немачке компаније „B+B Thermo-Technik GmbH“ у Суботици

Суботица , 31. октобар 2019.
-A A +AОтворена фабрика немачке компаније „B+B Thermo-Technik GmbH“ у Суботици.

Суботица , 31. октобар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Суботици фабрику немачке компаније „B+B Thermo-Technik GmbH“ за производњу термотехничких сензора, која ће, како је најављено, запослити 100 радника.
Реч је о инвестицији вредној милион евра.

Ова компанија послује од 1984. године са седиштем у Немачкој, а производне погоне, поред Суботице, има и у Холандији, Кини и Хонгконгу.

„Фабрике које видимо данас, овде у Индустријској зони у Суботици, симболи су привредне сарадње са земљама из целог света. Спремни смо за нова директна улагања у зонама које смо изградили и опремили широм АП Војводине. Циљ нам је да стопа незапослености у АП Војводини буде испод осам процената и то ће бити наш најзначајнији резултат“, нагласио је Мировић.

Како је председник рекао, Немачка предњачи у улагањима на територији АП Војводине и то је за нас веома важно, што због запошљавања наших људи, што због технологије која стиже са немачким компанијама.

„Досадашња немачка улагања у АП Војводини достигла су 1,4 милијарде евра, а тренутно ради око 50 немачких компанија које запошљавају више од 60.000 радника у нашој земљи, од тога 22.000 радника у АП Војводини“, истакао је Мировић.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је да и ова година протиче у јачању привредне сарадње са Немачком и захвалио свим инвеститорима који улажу у Суботици, јер данас у Индустријској зони ради 6.000 радника.

Директор „B+B Sensor Solutions d.o.o.“ у Суботици Данијел Шпехар изјавио је да је данас велики дан за ову компанију, јер су јој, како је рекао, доласком у Србију, у АП Војводину, отворене многе пословне могућности и пружена прилика за упознавање младих стручњака које имамо, а у плану је и премештање производних линија из Кине у нашу земљу.

Отварању фабрике присуствовали су и саветник председника Републике Србије за привреду Јорг Хескенс и прва секретарка и шефица Одсека за економску сарадњу Амбасаде СР Немачке Леони Рајмерс.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs