Вести


Отворено Јесење пленарно заседање Скупштине европских регија

Нови Сад , 25. септембар 2018.
-A A +AОтворено Јесење пленарно заседање Скупштине европских регија.

Нови Сад , 25. септембар 2018. .

У Скупштини AП Војводине данас је отворено Јесење пленарно заседање Скупштине европских регија (АЕР), највеће и најутицајније мреже региона у Европи, уз учешће више од 150 представника региона из 15 европских држава.

Oбраћајући се учесницима, председник Покрајинске владе Игор Мировић поручио је да међурегионална сарадња има важну улогу у креирању боље заједничке будућности.

Председник Мировић изјавио је да је Скупштина европских регија веома значајна због билатералних међурегионалних контаката које подстиче, те оценио да она представља право место за размену искустава, модела рада и политика представника европских региона.

„Бројност и снага ове мреже са једне стране говоре о изузетној важности регионалог повезивања, а са друге омогућава свим чланицама да, кроз интеракцију, дође до још бољих и ефикаснијих практичних решења“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је за АП Војводину веома значајно што је активан члан ове организације и што је учесник процеса који, како је оценио, креирају правце европске регионалне политике.

„АП Војводина сарађује, у различитим формалним модалитетима, са преко 20 регија у целом свету и то је пут којим ћемо наставити да идемо и у будућности“, рекао је председник Мировић и истакао задовољство чињеницом да ће АП Војводина и Нови Сад 2019. године бити домаћин и Летњег заседања АЕР-а.

Подсећајући да је АП Војводина члан АЕР-а од 2002. године, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор изјавио је да је овај скуп велика шанса и прилика да представници региона из 15 европских земаља на најбољи начин упознају Нови Сад, Војводину и Србију, као земљу која је посвећена европском путу.

Потпредседник Скупштине Војводине Дамир Зобеница, који је и потпредседник Скупштине европских регија, истакао је да је веомо значајно што се у оквиру заседања одржава први пут и Регионални пословни форум, који, како је оценио, представља добар основ за успостављање конкретне сарадње и дефинисање инструмената за привлачење нових региона.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs