Вести


Отворен нови погон италијанске компаније „Calzedonia“ у Кули

Кула , 21. новембар 2018.
-A A +AОтворен нови погон италијанске компаније „Calzedonia“ у Кули.

Кула , 21. новембар 2018. .

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас отварању новог погона италијанске компаније „Calzedonia“ у Кули, који ће, како је најављено, запослити 300 радника.

„Ово је велика и важна вест за Кулу, АП Војводину и целу Србију. Реч је о петој инвестицији компаније „Calzedoniа“ у нашој земљи и свих пет су у покрајини“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је нови погон у Кули значајан за развој саме компаније, али и за локалну самоуправу и АП Војводину, којима ће, како је навео, донети већу добит из које се стварају услови за бржи економски развој.

„Ми ћемо само у Кули из добити које стварају нове компаније реализовати велике инвестиције. Припремамо пројекат изградње локалног пута од Стапара до Сивца, изградњу спортско-рекреативног центра. На тим и другим пословима наставићемо заједно да радимо, јер без економског развоја нема развоја ни у другим областима“, додао је председник Мировић.

„Кула је некада била центар индустријске производње и све то је урушено последњих деценија. Баш зато Аранђеловдан славимо као нови почетак за ову општину и за многе породице“, рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

„Ми верујемо да у Србији и АП Војводини постоји светла будућност базирана на добрим зарадама, зато смо ту и ширимо производњу“, рекао је председник Управног одбора групе „Calzedonia“ Сандро Веронеси.

Истакавши да италијанске компаније у Србији запошљавају 25.000 радника, амбасадор Италије Карло Ло Кашо рекао је да је та земља један од највећих инвеститора у Србији и да је намера и циљ да то и остане.

„Данашњи дан, Аранђеловдан, остаће упамћен као нови почетак за нашу општину јер после 30 година отварамо нова радна места“, рекао је председник Општине Кула Велибор Милојичић, захваливши се Влади Србије и Покрајинској влади на подршци при реализацији ове инвестиције.

Компанија „Calzedonia“ један је од највећих светских произвођача доњег рубља, послује у Србији 10 година и запошљава 3.500 радника.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs