Вести


Отворен нови погон компаније "IGB Automotive" у Инђији

Инђија , 24. јануар 2017.
-A A +AОтворен нови погон компаније "IGB Automotive" у Инђији.

Инђија , 24. јануар 2017. .

Председник Владе Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, присуствовали су данас у Инђији отварању новог производног погона немачке компаније "IGB Automotive comp", чија је вредност 4,5 милиона евра, а запошљава 600 нових радника.

Обраћајући се присутнима, председник Мировић је истакао да је данашње отварање новог погона у Инђији још једна потврда заједничких резултата који се постижу широм Србије.

"Данас у различитим крајевима наше земље имамо овако квалитетне, сјајне компаније с много нових запослених. То је најбољи показатељ да политика Владе Србије, коју снажно подржава Покрајинска влада, даје велике резултате", казао је Мировић наводећи да је то политика која је донела стабилност, мир, подстицаје за домаће и стране улагаче.

Мировић је најавио да ће за нешто више од месец дана у Покрајини бити формирана посебна агенција која ће на основу Закона о улагањима давати додатне финансијске подстицаје за улагање у Војводини.

"Желимо да се такмичимо са другим деловима наше земље, да дајемо додатне гаранције и подстицаје, и да, кроз развој нових индустријских зона, привучемо нове улагаче", истакао је Мировић додавши да су у припреми нове индустријске зоне, у Тителу, Сомбору и Шиду, те да тренутно више од 20 инвеститора чека на коначну одлуку да инвестира у Војводини

С друге стране, премијер Вучић је истакао, да је ово 59. фабрика или велики погон који отвара, и поручио да је Влада Србије ту да помогне радницима и грађанима.

Вучић је нагласио да је нови погон немачке фабрике у Инђији завршен за свега осам месеци, те да је у међувремену запослено 600, иако је уговором предвиђено да буде запослено 510 радника. Додао је да је Влада Србије за то издвојила 1,4 милиона евра, те да је до сада плаћена прва транша у износу од 560.000 евра, при чему нема кашњења у динамици исплате.

"То је важно за привлачење инвеститора, јер потврђује да увек могу да рачунају на пуну сигурност при склапању уговора", рекао је Вучић изразивши уверење да ће фабрика у Инђији до краја године запослити и 1.500 радника, између осталог и инжењере.

"IGB Automotive comp" бави се производњом грејача за аутомобиле, а изградња данас отвореног погона, површине 7.800 метара квадратних, почела је 27. априла прошле године. Нови погон се налази поред постојеће фабрике "IGB Automotive", а њиме се уводе нови производи и примењује нова технологија.

Компанија у Инђији послује од 2007, и има више од 2.200 радника, при чему се најављују и нова запошљавања у Србији. "IGB Automotive comp" је на листи компанија с највећим бројем запослених, од којих више од 90 одсто чине жене.

Свечаном отварању новог погона присуствовали су амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Аксел Дитман, главни менаџер компаније "IGB Automotive" Далибор Берић, сувласник Групације I.G. Bauerhin GmbH Карстен Хилмер, менаџер производње групације Bauerhin за Европу Фолкер Прешер и председник општине Инђија Владимир Гак.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs