Вести


Отворен павиљон Дома „Ветерник“ чију је реконструкцију финансирала Покрајинска влада

Нови Сад , 14. новембар 2019.
-A A +AОтворен павиљон Дома „Ветерник“ чију је реконструкцију финансирала Покрајинска влада.

Нови Сад , 14. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас отварању Павиљона Б у Дому „Ветерник“, установи за децу и омладину ометену у развоју, чије је реновирање финансирала Покрајинска влада.

Од 2016. године до данас Покрајинска влада је у овај дом уложила више од 70,4 милиона динара.

Председник Мировић обишао је и објекат Геронтолошког центра „Нови Сад“ у Футогу за смештај одраслих и старијих лица, у чију је реконструкцију Покрајинска влада уложила 43 милиона динара.

„И данас смо договорили нове инвестиције у овим домовима, морамо много више пажње и енергије да усмеравамо на објекте социјалне заштите. Деценијама ова област није била у првом плану. Наставићемо и наредне године са још већом подршком овим установама, јер су нам социјална заштита, образовање и здравство приоритети“, казао је председник Мировић.

Како је додао, то је област у којој мора постојати континуитет у улагању, и заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима биће настављена свеобухватна реконструкција објеката Геронтолошког центра „Нови Сад“ и Дома „Ветерник", где се за наредне недеље припрема почетак радова укупне вредности 700 милиона динара.

Мировић је подсетио и на то да је почела реконструкција Геронтолошког центра у Суботици, као и да је завршена пројектна документација за реконструкцију Дома у Старој Моравици.

За следећу годину, по Мировићевим речима, у плану је и реконструкција Дома „Чуруг".

Директорка Геронтолошког центра „Нови Сад“ Славица Шкрбић изјавила је да је после 55 година постојања и рада Геронтолошког центра реконструисан објекат у Футогу. Средствима Покрајинске владе изведена је реконструкција и испуњени су основни стандарди за пружање услуга домског смештаја.

Директорка Дома „Ветерник“ Ана Вила казала је да је данас дан напретка те установе и прилика да се сагледа шта је урађено и шта треба да се уради у наредном периоду како би корисници, њих 500, имали боље услове и бољи квалитет живота.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs