Вести


Отворен Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ

Нови Сад , 03. април 2013.
-A A +AОтворен Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ .

Нови Сад , 03. април 2013. .

Нови Сад, 3. април 2013. - Удружење студената електротехнике Европе - локални комитет Нови Сад (Истек / ЕЕСТЕЦ) и Факултет техничких наука организовали су „Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ 2013", који се седми пут одржава на Факултету техничких наука у Новом Саду. У свечаној сали ФТН, покрајински секретар за привреду, запошљавање и раноправност полова Мирослав Васин отворио је Сајам КОНТЕХ. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова и ове године подржао је ову манфестацију.
"Покрајинска Влада са интересовањем прати активности на Новосадском универзитету и настоји да помаже активности факултета. Свим потенцијалима помоћи ћемо развој идеја и система свести који се негује на Новосадском универзитету. Факултет техничких наука, као део Универзитета, у овом моменту, најзначајнији је стратешки партнер Владе АП Војводине и носилац је најпрогресивнијих идеја у Војводини, па и у Србији. Пројекат запошљавања младих инжењера дипломаца са Факултета техничких наука најбољи је пројекат у области запошљавања у Републици Србији. Овај пројекат гарантује младом човеку оно што је данас најважније, посао, просперитет, напредак у образовању и учешће у технолошким процесима у свету. Покрајинској Влади је циљ да усмери систем вредности овог друштва ка ономе што је напредно, прогресивно и што је позитивно", рекао је покрајински секретар Мирослав Васин.


На Сајму, студенти и млади инжењери могу да ступе у контакт са еминентним компанијама из струке, да се информишу о кадровским потребама и захтевима потенцијалних послодаваца. Студенти и дипломци имају и могућност за обављање стручне и радне праксе, те да се укључе у разноврсне пројекте фирми које су учесници Сајма КОНТЕХ. Компаније попут ,,Мицрософт", „Грундфос", „Леви9 Сербиа", „ХинтТецх", Цодоцентриц", „ПСТецх", „Фиат аутомобил Србија", „Данулабс", представиће студентима и инжењерима могућности и начине да нађу посао у струци. Успостављање сарадње привреде и факултета могло би допринети ефективнијем прилагођавању образовних програма, посебно у појединим инжењерским дисциплинама.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs