Вести


Отворен 13. Међународни скуп студената технологије

Нови Сад , 29. октобар 2018.
-A A +AОтворен 13. Међународни скуп студената технологије .

Нови Сад , 29. октобар 2018. .

Тринаести по реду „Међународни скуп студената Технологије“ (МССТ XIII), отворен је данас у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, у организацији Студентске уније Технолошког факултета.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је, тим поводом, присутне и рекао да је сусретање људи и идеја веома важно у академској заједници, јер тамо где постоји развијен дискурс, постоји и слобода говора, а самим тим и квалитетно образовање.

„Ово је једна добра лекција нама из политике да у култури, науци, спорту, музици, нема граница. Тачније, ми се не граничимо, него се додирујемо са другима“, нагласио је Милошевић и додао да људи са факултета препознају ту везу науке и високог образовања и истакао да је још важније да се негује та снажна веза науке и високог образовања са привредом.

МССТ је традиционални скуп студената технологије који окупља будуће инжењере технологе из: Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије.
Ове године тема скупа је „Технолошка револуција“, а студенти ће током петодневног дружења имати прилику да слушају предавања из области: биохемије у служби лепоте, нових обновљивих извора енергије, као и да сазнају нешто ново о микроорганизмима нове генерације и новим трендовима у технологији воћа и поврћа.

Осим предавања, студенти ће имати могућност да виде, кроз обиласке погона наших успешних компанија, како то технологија функционише у реалности.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs