Вести


Отворен 14. Међународни сајам образовања „Путокази“

Нови Сад , 07. март 2019.
-A A +AОтворен 14. Међународни сајам образовања „Путокази“.

Нови Сад , 07. март 2019. .

Међународни сајам образовања „Путокази“, који се одржава 14. пут за редом, почео је данас и траје до суботе 9. марта, за циљ има промоцију образовања за све узрасте и афирмацију доживотног учења.

Обраћајући се присутнима на отварању Сајма, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић нагласио је да је образовање заједнички путоказ у бољу будућност.

„Сајам образовања „Путокази“ је још једна добра прилика да боље разумемо улогу образовања у модерном друштву и динамику промена које не одређује политика, него знање и његова инволвираност у квалитет свакодневног живота, рекао је Милошевић и додао да су факултети и високе школе место, где се генерише знање.

Милошевић је, такође, подсетио да је нови седмогодишњи циклус акредитације високошколских институција почео 1. марта и да је то прилика за све да се коректно припреме и обезбеде адекватан простор, наставнике и студијске програме, те на тај начин буду достојни аутономије високог образовања.

Према речима секретара Милошевића ми се увелико налазимо у четвртој индустријској револуцији и с обзиром на то, фокус Секретаријата је на дигитализацији факултета и наставног процеса, али и на посебном односу према студентима, јер они представљају најважнији ресурс у нашем друштву.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш, напоменуо је да се на Сајму образовања представља око 500 образовних профила и да се очекује да „Путоказе“ посети више од 5.000 ученика средњих школа у Војводини.

„ Ова манифестација је од почетка имала јасан циљ, да промовише и афирмише образовање, и представља идеалну прилику да превасходно ученици, самим тим и њихови родитељи, али исто тако и просветни радници сагледају путеве и путоказе који их воде кроз образовни систем наше земље, на прави начин им помажући да изаберу правац за себе, истакао је Њилаш.

У име Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске присутне је поздравила помоћница министра, Радмила Пејић.
„Република Српска и Србија имају заједничку будућност. Њихова будућност су млади људи Републике Српске који настављају школовање у високообразовним установама у Србији“, казала је Пејић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs