Вести


Отворен 14. Међународни скуп студената технологије

Нови Сад , 29. октобар 2019.
-A A +AОтворен 14. Међународни скуп студената технологије.

Нови Сад , 29. октобар 2019. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике 14. Међународног скупа студената технологије (MSST XIV), који се одржава на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду. Истичући важност скупа који организују студенти једног од најеминентнијих факултета Универзитета у Новом Саду, Милошевић је рекао да је важно да млади посматрају своје образовање као један пут који не подразумева сујету, него сарадњу са земљама у региону.

„Уколико још током студија исказујете љубав према научноистраживачкој делатности, сигуран сам да целокупна академска заједница има блиставу будућност, пре свега у људима који су посвећени сарадњи и који желе да стварају по принципима науке“, казао је секретар Милошевић.

Скуп траје до 2. новембра и окупља академце из региона, а организатор је Студентска унија Технолошког факултета.

Основни циљ скупа, који обухвата предавања и радионице из области технолошких истраживања, јесте упознавање и повезивање великог броја студената у циљу унапређења сарадње и побољшања технолошких поступака у индустрији. Циљну групу чине сви студенти индустријских смерова, а резултат пројекта биће стратешко јачање партнерства између факултета и студентских организација.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs