Вести


Отворен 21. Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога

Нови Сад , 08. април 2019.
-A A +AОтворен 21. Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога.

Нови Сад , 08. април 2019. .

21. Симпозијум епизоотиолога и епидемиолога у организацији Научног института за ветеринарство „Нови Сад“, отворен је данас у Хотел „Парк“ у Новом Саду. Отварајући овај значајни међународни скуп проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност нагласио је да овакви сусрети, између осталог, представљају интерактивни спој науке и привреде, посебно научну способност да управљамо здравствено-безбедносним аспектима савремене епизоотиологије и зооноза.

„Реч је о мултидисциплинарној манифестацији која спаја све нас, од обичних људи до вас, истакнутих научника у области ветеринарских наука, јер колико год је то научна и стручна проблематика, она резултатима овог симпозијума исходује у здрављу животиња, а тиме посредно утиче и на квалитет живота људи“, рекао је Милошевић и додао да је изузетност научног рада запослених запажена, не само у квалитету и квантитету, већ и у континуитету научне продукције.

Програм тродневног скупа заснован је на резултатима више од 80 научних, стручних и примењених истраживања о праћењу појаве, ширењу и контроли заразних болести животиња и људи. У светлу најновијих научних и стручних сазнања о актуелним заразним болестима, које изазивају вируси, бактерије и паразити, биће представљени резултати истраживања, као и стратегије контрола и предлози за унапређење програма надзора и ефикасније ерадикације појединих инфективних обољења на подручју Републике Србије, али и искуства земаља у окружењу: Босне и Херцеговине, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Бугарске и Словеније.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs