Вести


Парламент савезне државе Баден - Виртемберг био домаћин покрајинској делегацији

Нови Сад , 10. фебруар 2017.
-A A +AПарламент савезне државе Баден - Виртемберг био домаћин покрајинској делегацији.

Нови Сад , 10. фебруар 2017. .

У наставку посете Штутгарту, делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, коју предводи покрајински секретар мр Вук В. Радојевић, присуствовала је делу седнице Парламента савезне државе Баден Виртемберг. Током седнице, заменик председника Парламента Вилфрид Кленк поздравио је делегацију Секретаријата, истакавши значај партнерства између две регије.

Након седнице, уприличен је и радни састанак, на којем су представници Секретаријата разговарали са председником парламентарног одбора за пољопривреду, као и представницима различитих политичких фракција.

Овом приликом је констатовано да Баден – Виртемберг и Војводина деле велики број заједничких одлика и да постоји значајан простора за проширење сарадње, те да ће се у наредном периоду заједнички радити на њеном унапређењу. Подвучен је и значај овакве врсте међурегионалне сарадње на путу европских интеграција Републике Србије.

Поред чланова Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, делегацију чине и представници Фонда за развој пољопривреде Војводине, Задружног савеза Војводине и пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Панчева, Сремске Митровице и Врбаса.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs