Вести


Пет стотина домaћинстава добиће пијаћу воду у насељу Скробара у Панчеву

Панчево , 25. новембар 2020.
-A A +AПет стотина домaћинстава добиће пијаћу воду у насељу Скробара у Панчеву.

Панчево , 25. новембар 2020. .

Приликом данашње посете Панчеву покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Чедомир Божић, заједно са градоначелником Панчева Александром Стевановићем обишао је завршне радове на изградњи водоводне мреже у насељу Скробара у Панчеву. Том приликом Божић је истакао да ће ови радови бити завршени до краја године, када ће око пет стотина домаћинства из овог насеља добити здраву пијућу воду.

„Покрајински секретаријат, за овај пројекат, издвојио је део средстава у износу од 9.648.000,00 динара. Поред ове инвестиције у току је реализација још једног пројекта, у питању је изградња канализационе мреже у делу Шарпланинске улице у Панчеву. Учешће Покрајинског секретаријата у реализацији овог пројекта је нешто више од 10 милиона динара. Радимо на креирању буџета за наредну годину и управо овим обиласцима утврђујемо циљне тачке на основу којих ће се и креирати програми, а потом и расписани конкурси за следећу годину. Очекујем да ћемо, у овом веома тешком пореду пандемије, успети да превазиђемо све неповољне околности и много јаче наставити са реализацијом програма који омогућују све бржи развој“, истакао је Божић.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић захваливши се покрајинском секретару истакао је да данашња посета представља оквир једне добре сарадње између локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата.

„Можемо видети да су радови на инсталацији водоводне мреже на једном делу територије града Панчева при крају, а по завршетку истих створиће се услови за прикључак пет стотина нових домаћинстава на ову водоводну мрежу. Овим активностима показујемо да смо настројени ка стварању бољих услова за живот и подизању животног стандарда на овом подручју“, закључио је Стевановић.

Након обиласка поменутих радова, покрајински секретар заједно са делегацијом града Панчева посетио је пољоприведно газдинство породице Шкрбић, које обрађује 250 хектара земље и баве се ратарством.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs