Вести


Подељено још 200 пакета за запослене у установама социјалне заштите

Суботица , 21. мај 2020.
-A A +AПодељено још 200 пакета за запослене у установама социјалне заштите.

Суботица , 21. мај 2020. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас пакете помоћи за запослене у установама социјалне заштите: 70 у Дому за старе у Молу и 130 у Геронтолошком центру у Суботици.

У разговору са запосленима у тим установама, Вулетић је истакао њихову одговорност и пожртвованост и у редовном раду, а нарочито у претходном периоду који је био пун изазова како за кориснике тако и за запослене.

Он је рекао да је систем социјалне заштите у Војводини велик и да обухвата више од 11.300 људи, корисника и запослених, како у домовима чији је оснивач Покрајинска влада тако и у 55 приватних домова, али да су сви заједно успели да сачувају људе. Вулетић је додао да су била четири појединачна случаја оболелих од вируса ковид 19 у свим установама, први управо у Дому у Молу.

„Два корисника код којих је регистрован вирус су добро, сада већ други пут су негативни на тесту, а две запослене су биле без симптома“, рекао је Предраг Вулетић.

Покрајинска влада је на седници одржаној 6. маја 2020. године донела одлуку о додели 1670 пакета помоћи за запослене са нижим зарадама и радницима ангажованим у карантин-сменама.


Извор: ПС за социјалну политику,демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs