Вести


Подржано 12 пројеката израде планова генералне и детаљне регулације у војвођанским локалним самоуправама

Нови Сад , 08. април 2016.
-A A +AПодржано 12 пројеката израде планова генералне и детаљне регулације у војвођанским локалним самоуправама .

Нови Сад , 08. април 2016. .

Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић, потписао је уговоре са представницима војвођанских локалних самоуправа, које су добиле бесповратна средства за суфинансирање израде планова генералне регулације и планова детаљне регулације, у 2016. години. На конкурсу ресорног покрајинског секретаријата, новац у укупном износу од 11 милиона динара добило је 12 локалних самоуправа.

Према речима др Слободана Пузовића, циљ конкурса је стварање планског основа и подстицања планског уређења простора, а тиме и стварање квалитетног предуслова за реализацију инвестиција у области грађевинарства, инфраструктуре, пољопривреде, индустрије, туризма и других привредних грана у локалним самоуправама на територији АП Војводине.

„Право учешћа на конкурсу имале су војвођанске локалне самоуправе које су у буџету за 2016. годину обезбедиле део сопствених средстава за израду планског документа за који конкуришу – рекао је др Слободан Пузовић и додао да се већина одобрених пројеката односи на израду планова детаљне регулације, и то: граничних прелаза, радних зона, спортско-рекреативних и туристичких комплекса, те за уређење блокова унутар насељених места.

Секретар Пузовић је још додао, да је у покрајинском буџету за суфинансирање израде планова генералне регулације и планова детаљне регулације, остало још четири милиона динара, те да ће ускоро бити расписан нови конкурс.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs