Вести


Подршка балету Српског народног позоришта

Нови Сад , 24. април 2017.
-A A +AПодршка балету Српског народног позоришта.

Нови Сад , 24. април 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић боравио је данас у радној Српском народном позоришту (СНП), где је разговарао са Тонијем Ранђеловићем, в.д. директора Балета тог театра. Поред упознавања са плановима и програмима рада, Штаткић је присуствовао и редовној балетској проби и разговарао са члановима балетског ансамбла.

Током разговора, он је нагласио да Покрајински секретаријат са посебном пажњом води рачуна о најважнијој институцији културе у Војводини и да се до озбиљног и професионалног репертоара како балета, тако и опере и драме, може доћи само заједничким договором.

„Балет је у својој основи најинтересантнији сегмент уметности, јер се говором тела презентује драма“, рекао је Штаткић и додао да је то „посебна изражајност и виртуозност, било да је у питању „бели“ балет или савремени плес“.

„Стога ћемо и у наредном периоду, наравно у складу са могућностима, учинити све да подржимо и балетске пројекте СНП“, нагласио је он.

Ранђеловић је, с друге стране, Штаткића упознао са припремама балета „Кармина Бурана“, чија премијера у СНП би требало да буде 13. јуна, најавивши и скорије балетске догађаје.

„У суботу, 29 априла, у поводу Светског дана игре, на репертоару је „Грк Зорба“ у кореографији и режији Крунислава Симића. Реч је о драматуршки и кореографски осавремењеној представи, са новим играчима и новом сценографијом“, објаснио је Ранђеловић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs